Glömt lösenordet? 

Välkommen till MAF!

 

Bilder för förstasidanMalmö Akvarieförening är mötesplatsen för alla akvarieintresserade i regionen. Vi håller möten med intressanta akvarieföredrag varje månad.

Vi anordnar även många andra aktiviteter såsom dagsutflykter till akvarieaffärer i södra Sverige och Danmark, längre resor till akvaristiska attraktioner på kontinenten. Varje år arrangerar vi auktioner och spännande tävlingar med akvaristisk inriktning. Vi har kul samtidigt som vi utvecklar vår hobby.

Läs om hur du blir medlem här.

Inträdet är fritt på våra möten och du är välkommen även om du ännu inte är medlem. Vår möteslokal ligger på Vattenverksvägen 27 på Kirseberg.

Alla akvarieintresserade är välkomna!

Aktuellt

Stor auktion 5 mars 2017

 

UTROPSLISTA:

stora bilder

små bilder

I mars är det traditionsenligt dags för MAFs vårauktion för allt akvarierelaterat. Räkna som vanligt med massor av riktigt fina fynd, men även en del rariteter som drar i väg i pris när köparna bjuder över varandra. Precis som det ska vara på auktion! Förutom auktion finns det möjlighet att sälja och köpa saker till fast pris. 

Förhandsanmälning av auktionsgods har öppnat. 

Klicka här för en lista med förhandsanmält auktionsgods.
Klicka  här för mer information om auktionen.
Klicka här för viktig information för dig som vill sälja på MAFs auktioner.

Ta med kontanter. Fika och korv med bröd finns till försäljning.

Alla akvarieintresserade är välkomna både som säljare och köpare! 

Nya rabatter tilll MAF-medlemmar

Tropisk Fisk & Zoo i Klippan ansluter sig till de som ger fina rabatter till Malmö Akvarieförenings medlemmar. I deras butik för du 10% rabatt på fiskar, växter och tillbehör mot uppvisande av medlemskort i MAF. Alla rabattaffärer och mer info hur det fungerar hittar du här.

Odlingstävlingen

Vi har reviderat reglerna för att göra det enklare och roligare att delta i MAFs odlingstävling. Grundtanken med tävlingen är att sporra till exemplarisk skötsel av våra skyddslingar, vilket ofta leder till fiskar på lekhumör. 

Vid varje möte lottas ut ett presentkort à 100 kr vid varje möte (undantaget januarimötet). Med i lottningen är de som anmält någon odling sedan förra presentkortet lottats ut. Skulle inga anmälningar inkomma kvarstår kortet och ökar på potten. Förhoppningen är att detta ska öka uppmärksamheten kring odlingstävlingen och bidra att fler anmäler sina odlingar

Sedan förra året går det bra att att e-posta eller skicka mms med bild på yngel för att anmäla sin odling. Skicka dina bilder till odlingsansvarige (Magnus) eller någon i styrelsen. Du kan också visa Magnus bilder på dina ynglen på ett månadsmöte. Du är med och tävlar om oändlig ära, pokaler, presentkort och en stor burk artemiaägg. Pokaler tillfaller de skickligaste odlarna, men andra priser lottas ut bland de som anmält odlingar så tveka inte att anmäla minsta odling (denna skribent har själv nyss anmält ett gäng guppyyngel). 

Kommande aktiviteter

Våren 2017

12 januari. Månadsmöte med Akvariequiz

På detta möte går MAF:s årliga akvariequiz av stapeln! Vi tävlar i lag och frågorna är av mer klurig och humoristisk art än vid övriga månadsmöten. Vinnande lag får som belöning, förutom oändlig ära, ansvaret för nästa års stora akvariequiz.

29 januari. Hempristävlan

Ställ upp och visa upp ditt akvarium! Denna dag åker ett par medlemmar ur styrelsen hem till dem som anmält akvarium och filmar och fotograferar. Vinnaren utses på februarimötet genom att publiken får rösta på det akvarium som var och en tycker är vackrast.

9 februari. Årsmöte samt Månadsmöte, "Regnbågsfiskar på himlavalvet? Ingalunda, man finner dem Down Under"

Efter årsmötet lyssnar vi till Ronny Lundqvist som har besökt Australien och delar med sig av sina upplevelser i sitt föredrag "Regnbågsfiskar på himlavalvet? Ingalunda, man finner dem Down Under". Som vanligt när det gäller Ronny så kan vi se fram emot ett spännande föredrag med skildringar både ovan och under vattenytan.

Hempristävlan avgörs under detta möte. Det blir ingen traditionell poängbedömning, utan precis som förra året röstar mötesdeltagarna istället på det akvarium som de tycker ser bäst ut.

11 februari. Köpenhamnstur

Vi åker över sundet och besöker de bästa akvarieaffärerna som Köpenhamn med omnejd har att erbjuda, både vad gäller salt och sött. Vi avslutar dagen med ett besök i Lyngby akvarieförenings lokal. Anmäl dig på januarimötet eller till någon i styrelsen.

5 mars. Auktion!

Nu är det dags för MAFs vårauktion! Kom och fynda bland både vanligt förekommande arter och arter du i princip aldrig hittar i handeln. Eller passa på att sälja av om du har odlat. Tillbehör går också bra men de säljs på ett separat bord till fastpris, endast levande djur säljs på auktionen.
Auktionen äger rum i Oxie församlingshem, Oxie Kyrkoväg 214 och beräknas starta 11.30. Korv och fika finns till försäljning.

9 mars. Månadsmöte. Embra Betta om kampfiskar

På det här mötet får vi besök av Emelie Brändström, även kallad Embra Betta, som kommer och håller föredrag för oss. Emelie var med som gästutställare på vår utställning och hennes akvarier var mycket uppskattade bland besökarna. Som namnet antyder är kampfiskar hennes specialitet och hon har ägnat de senaste åren åt att förädla dessa fiskars olika färger och fenformer. Emelie har vunnit många internationella priser med sina fiskar och på detta möte delar hon med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

12 mars. Besök hemma hos Alf och Anita

Kl. 14.00 denna dag träffas vi hos Alf och Anita och tittar på killifiskar i alla förekommande former och färger! Detta är en riktig upplevelse, hela deras övervåning är fyllt med akvarier i varierande storlek! Fisk finns till försäljning. Vi åker dit gemensamt och anmälan görs på ett av våra möten. Begränsat antal platser, först till kvarn!

20 april. Månadsmöte, saltvatten 

Det här mötet ägnas åt saltvattensakvaristik. Jan-Olof Seyer besöker oss och håller ett spännande föredrag om denna del av vår fantastiska hobby.

22 april. Blekingetur med guppy, rockor och ciklider

Denna lördag beger vi oss till Blekinge för att besöka Willes anläggning i Olofström, därefter åker vi till Max i Svängsta som har över 30 olika sorters vildformer av guppy och sen fortsätter vi till Ronneby och Per som har Sveriges finaste anläggning för odling av Tanganyikaciklider. Vi avslutar med ett besök i Djurens Värld i Nättraby. Johan bjuder på grillat och för dem som vill finns det möjlighet att övernatta. Missa inte denna trevliga utflykt! Anmälan i förväg obligatorisk.

11 maj. Månadsmöte, besök hos Sandby ciklidhobby och Lasses trädgård

Vårens sista möte äger rum ute hos Lasse i Södra Sandby. Vi börjar med ett besök i hans butik, Sandby ciklidhobby, och avslutar med grillning i Lasses trädgård där vi bland annat kan njuta av hans gigantiska damm. Lasse har utökat sin akvariedel sedan vi var här senast och som alltid är hans butik väl värd ett besök.

20 maj. Dammtur till Köpenhamn

Vi avrundar vårsäsongen genom att bege oss till Köpenhamn för att besöka de fantastiska butikerna för trädgårdsdammar som finns där. Detta är en mycket intressant tur även för dem som inte har någon egen damm.

Augusti. MAFs traditionella kräftskiva!

Efter sommaruppehållet inleder vi höstens aktiviteter med vår traditionella kräftskiva hemma hos Anders och Marie. Datum är ännu inte bestämt.

Tropikmässor

Malmö Akvarieförening kommer att närvara på årets Tropikmässor vilka äger rum på Slagthuset i Malmö den 27 maj, 26 augusti samt 4 november.

Höstens föredrag

Föredragshållare inför höstens möten är ännu inte bokade men mötena äger rum följande datum:  14 september, 12 oktober, 9 november samt 14 december.

November. Tysklandsresa

Ja, tro det eller ej, men knappt hade bussen hunnit tillbaka till svenskt territorium förrän planeringen påbörjades inför nästa resa till de bästa akvariebutikerna i Tyskland! Som det ser ut åker vi iväg på en ny resa redan i november.
Detta är preliminärt och mer information kommer.

Alla akvarieintresserade är välkomna på våra möten!