Glömt lösenordet? 

Välkommen till MAF!

 

Bilder för förstasidanMalmö Akvarieförening är mötesplatsen för alla akvarieintresserade i regionen. Vi håller möten med intressanta akvarieföredrag varje månad.

Vi anordnar även många andra aktiviteter såsom dagsutflykter till akvarieaffärer i södra Sverige och Danmark, längre resor till akvaristiska attraktioner på kontinenten. Varje år arrangerar vi auktioner och spännande tävlingar med akvaristisk inriktning. Vi har kul samtidigt som vi utvecklar vår hobby.

Läs om hur du blir medlem här.

Inträdet är fritt på våra möten och du är välkommen även om du ännu inte är medlem. Vår möteslokal ligger på Vattenverksvägen 27 på Kirseberg.

Alla akvarieintresserade är välkomna!

OBS! Nytt datum för träffen hos Alf & Anita: 29 november

Vi träffas hemma hos Alf och Anita och tittar på fantastiskt vackra killifiskar och levandefödare! Alf och Anita är de som odlar flest arter i föreningen och ett besök hos dem är en riktig upplevelse. Hela övervåningen är fylld med akvarier i varierande storlek! Fisk finns till försäljning. Anmälan obligatorisk. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Nya rabatter tilll MAF-medlemmar

Tropisk Fisk & Zoo i Klippan ansluter sig till de som ger fina rabatter till Malmö Akvarieförenings medlemmar. I deras butik för du 10% rabatt på fiskar, växter och tillbehör mot uppvisande av medlemskort i MAF. Alla rabattaffärer och mer info hur det fungerar hittar du här.

Odlingstävlingen

På varje möte lottas ett presentkort på Akvarietjänst ut bland de som odlat fisk under den senaste månaden. Det spelar ingen roll hur många arter eller vilken art du har odlat, alla har samma chans att vinna! Anmäl till någon i styrelsen eller via mail till info@malmoakvarieforening.se. Du kan också visa upp bilder på dina ynglen på ett månadsmöte för vår odlingsansvarige Magnus eller någon i styrelsen. 

Grundtanken med tävlingen är att sporra till exemplarisk skötsel av våra skyddslingar, vilket ofta leder till fiskar på lekhumör. 

Kommande aktiviteter 2018

11 aug Kräftskiva

Höstens schema inleds med MAFs traditionella kräftskiva hemma hos Anders och Marie i Käglinge! Vi samlas kl. 16.00 för lite lekar och tävlingar och vid 18-tiden sätter vi oss till bords. Ta med kräftor och vad du vill dricka. MAF står för tillbehör.
Anmäl till Anders om du kommer och hur många ni blir.

13 sep Månadsmöte

Elin Harlos är marinbiolog och arbetar som akvarietekniker på Tropikariet i Helsingborg där hon främst är ansvarig för deras stora hajakvarium. Elin kommer att berätta för oss om framgångar och svårigheter att hålla stenkoraller och hajar i samma akvarium. En ganska ovanlig kombination som inte är helt enkel.

22 sep Krokodille Zoo

Vi besöker Krokodille Zoo på Falster i Danmark! Krokodille Zoo har samtliga nu levande krokodilarter (23 st) och en hel del andra spännande djur, bl.a. trädleoparder. Vi åker i bilar och det tar lite mer än 1,5 timme från Malmö. På vägen dit besöker vi någon butik i Köpenhamn och på vägen hem stannar vi till hos Martin/Aqua Tantan som säljer foder och sydamerikanska malar, diskus och skalarer. Anmälan på septembermötet eller till någon i styrelsen.

14 okt Auktion

Nu är det dags för MAFs höstauktion! Kom och fynda både bland vanligt förekommande arter och arter du i princip aldrig hittar i handeln. Eller passa på att sälja av om du odlat. Tillbehör går också bra men de säljs på ett separat bord till fastpris, endast levande djur säljs på auktionen.  Auktionen äger rum i Oxie församlingshem, Oxie Kyrkoväg 214 och beräknas starta 11.30. Korv och fika finns till försäljning. Mer info hittar du högre upp på sidan.

11 okt Månadsmöte

På oktobermötet får vi besök av Pernilla Karlsson. Pernilla är specialist på olika snäckor som man kan ha i akvarium och kommer att berätta för oss hur vi bäst lyckas med dem.

25 okt Medlemskväll på Akvarietjänst

Peter på Akvarietjänst håller öppet bara för oss denna kväll! En trevlig tradition där Peter bjuder på fika och skakar fram riktigt bra erbjudanden till oss. Vi träffas utanför butiken kl 19.00. Anmälan obligatorisk.

27 okt  Terrarieutställning

Vi besöker Skånes herpetologiska förenings utställning i Hässleholm med ormar och andra reptiler, spindlar och kryp.  Vi besöker även Sandby ciklidhobby och Stoby akvarieaffär.

8 nov Månadsmöte

Hampus och Rasmus Hertzman, bröderna bakom webbplatsen rovfisk.se kommer till oss och berättar om sin del av hobbyn. Många rovfiskar blir för stora för att ha i vanliga akvarier men det finns en hel del arter som faktiskt går att hålla. Varför inte i dammen på sommaren?

29 nov Besök hos Alf och Anita

Vi träffas hemma hos Alf och Anita och tittar på fantastiskt vackra killifiskar och levandefödare! Alf och Anita är de som odlar flest arter i föreningen och ett besök hos dem är en riktig upplevelse. Hela övervåningen är fylld med akvarier i varierande storlek! Fisk finns till försäljning. Anmälan obligatorisk. Begränsat antal platser, först till kvarn!

13 dec Månadsmöte

Vår gamle vän Jan Lyngdorf berättar om sina erfarenheter han samlat på sig under sina år som akvarist. Jan är en god berättare och hans föredrag är alltid kryddade med en stor portion humor. Föredraget hålls på danska. Föreningen bjuder på lussefika.

Alla akvarieintresserade är välkomna på våra möten!